e
Banner

Etiketler: lojistik merkezler



Lojistik Merkezler


Yayın: 15-09-2012
Kategori: Bir Bakışta

Temmuz 2012 itibariyla lojistik sektörüne düşük maliyetli, daha hızlı ve güvenli hizmet sunma imkanı yaratacak lojistik merkezleri mercek altına aldık.




İzmir’den lojistikte topyekün seferberlik!



İzmir Ticaret Odası, sanayiden tarıma, turizmden inşaata, ulaşımdan tekstile kadar pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren 70 bin üyesi ile İzmir ekonomisinin omurgasını oluşturuyor.





Konya lojistik merkezi ile Avrupa'da ses getirecek


Yayın: 07-11-2012
Kategori: Lojistik

Konya Ticaret Odası, İtalya ve Almanyanın en büyük lojistik köylerine inceleme gezisi düzenlendi.

 




Türkiye ‘küresel lojistik üs olma’ hedefini büyütüyor



Asya ile Avrupa kıtaları arasında köprü işlevi ile stratejik önemi olan Türkiye, yük taşımacılığında söz sahibi olabilmek için tüm sistemlerin entegre olduğu modern lojistik merkezleri devreye almaya hazırlanıyor. Planlanan 18 adet lojistik merkezden 3’ü devreye alınırken, geri kalanların da 2019 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.





Yük taşımacılığının altyapısı yatırımlarla güçleniyor



Türkiye’de Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 için hedeflenen 1.2 trilyon dolarlık dış ticaretin oluşturacağı taşımacılık pastasından en az yüzde 15-20 pay alabilmeyi hedefleyen demiryolu sektörü, bir yandan kendine yeni taşıma rotaları çizerken, bir yandan da altyapısını güçlendiriyor.





Türkiye’yi 'LOJİSTİK ÜS' yapacak projeler



Bölgesinin lojistik üssü olmayı hedefleyen Türkiye, bir yandan yurtiçindeki projeleri hayata geçirmeye çalışırken diğer yandan yurtdışındaki gelişmeleri izliyor, ortak çalışmalara dahil oluyor. Projeler hayata geçtiğinde Türkiye doğu-batı ticaretinin en önemli lojistik aktörü olacak…





10 soruda lojistik merkezler


Yayın: 09-12-2013
Kategori: 10 Soruda

Barış Biçimseven / Gümrük ve Ticaret Uzmanı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı




Lojistik Merkezleri AB’ye ihracatı %30 arttıracak



Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, Yurt Dışı Lojistik Merkezleri’nin (YDLM) hayata geçirilmesiyle AB’ye ihracatın kısa sürede 100 milyar dolar civarına çıkabileceğini belirtti. Ankara, Türkiye’nin 2019’da AB ülkelerine 76,7 milyar dolar ihracat yaptığını ve bunun toplam ihracatın yüzde 42,5’lik bölümünü oluşturduğunu ifade etti.